Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand inchieiati un contract de societate?

 

In primul rand trebuie sa aveti grija cu cine va asociati in vederea deschiderii unei societati comerciale. Daca va asociati cu persoane fizice trebuie sa aveti certitudinea ca aceste persoane sunt de incredere si ca isi vor respecta obligatiile asumate prin contractul de societate. Daca va asociati cu o persoana juridica trebuie sa faceti o verificare prealabila in ce priveste cifra de afaceri a acesteia, daca are profit si cat este cuantumul acestuia, care sunt datoriile sociale(se va verifica bilantul contabil contul de profit si pierderi), ce contine actul constitutiv al acesteia si multe altele.


In al doilea rand trebuie sa stiti ce drepturi si obligatii va asumati prin contractul de societate, cum alegeti reprezentantul acesteia, in speta administratorul, ce obligatii are acesta si cum il puteti trage la raspundere, cum veti fi convocati si cum veti  vota in cadrul adunarilor generale (in ce priveste modul de vot legea permite unele derogari pentru anumite tipuri de societati cum ar fi S.R.L.-ul), cum va puteti retrage din societate, care va fi participarea la profit si pierderi ,care este know-how-ul dumneavoastra adus in societate si cum puteti obtine un profit mai mare chiar peste procentul raportat la contributia dumneavoastra la capitalul social , care sunt cazurile in care societatea va fi dizolvata si lichidata, cum este mai bine sa procedati in cazul aporturilor in natura si alte asemenea elemente.


Neglijarea acestor aspecte poate avea repercusiuni pe viitor deci este bine ca inainte de a deschide o societate comerciala , sa ne contactati in vederea unei consulatii juridice.

 

 

 

consulta

Ce tip de contract comercial este mai avantajos in priviinta formei de incheiere, din punct de vedere al probatiunii?

Ce pot face daca partea cu care am incheiat un contract comercial avand ca obiect general prestarea unei obligatii de a face sau de a da, exceptand obligatiile care au ca obiect o suma de bani, nu isi executa obligatia contractuala asumata, o executa necorespunzator sau cu intarziere?

Ce prejudiciu puteti solicita ?

Ce masuri putem lua in calitate de creditori, in cazul in care debitorul nu isi indeplineste obligatia de plata a unei sume de bani ?

Care sunt cele mai avantajoase proceduri de recuperare a unei creante banesti?

Ce trebuie sa stim despre penalitati si avantajul acestora intr-un contract comercial ?

Care sunt avantajele perfectarii unei tranzactii pentru a stinge un conflict aparut intre partile contractante?

 

Ce fel de tipuri de societati exista in legislatia noastra ?

Ce tip de societate este cel mai des folosit in practica comerciala ?

Ce obligatii si drepturi principale are asociatul in cadrul unei societati cu raspundere limitata?

Ce actiuni se pot inteprinde impotriva administratorului fraudulos si necompetent?

Cum pot cesiona partile sociale detinute unei terte persoane in cazul in care ceilalti asociati nu sunt

de acord ?

Cum pot dizolva si lichida cel mai simplu o societate cu raspundere limitata?

 

 

 

consulta