Cum este mai bine sa incheiati antecontractul de vanzare - cumparare, sub semnatura privata parafata pe conventia sablon predata de agentia imobiliara, in forma autentica la notar sau este recomandat ca mai intai sa va adresati unui avocat?

 

Precontractul de vanzare se poate face in opinia noastra si sub forma unui inscris sub semnatura privata, deoarece nu se transmite un drept real ce se dobandeste valid prin inscrierea in Cartea funciara a contractului autentic de instrainare, ci are loc doar o promisiune ce poate fi bilaterala sau unilaterala de vanzare si care este supusa notarii in Cartea funciara insa doar pentru opozabilitate fata de terti.


In nici un caz nu acceptati semnarea contractului sablon predat de agentia imobiliara. Antecontractul se personalizeaza in functie de speta. Daca aveti indoieli in privinta vanzatorului puteti stipula penalitati mai mari decat dublul arvunei (avansului) dat, plus ca pot aparea alte elemente clauzale cu privire la termenul de incheiere a contractului, alte drepturi si obligatii etc.


La notar este mai sigur, insa acesta nu va pierde, de regula, timpul acordand consultatii partilor. Acesta va arata un model de precontract, va citi ambiguu drepturile si obligatiile partilor, dupa care va pune partile sa semneze actul.
Pentru motivele ce le-am prezentat mai sus, consideram ca in scopul protejarii intereselor dumneavoastra, cel mai bine ar fi sa va adresati unui avocat care sa va explice riscurile la care va expuneti si sa redacteze clauze cat mai avantajoase pentru dumenavoastra. Acest lucru se poate face si printr-o simpla consultatie juridica care nu implica preturi mari dar va ofera siguranta de care aveti nevoie.

consulta

Cum trebuie sa procedati cand o persoana va cauzeaza un prejudiciu printr-o fapta ilicita?

Daca un angajat al unei persoane juridice va cauzeaza un prejudiciu puteti chema in judecata persoana juridica, stiut fiind faptul ca aceasta dispune de active mai mari pentru acoperirea daunelor suferite?

Ce se intelege prin malpraxis medical si cum poate fi tras la raspundere medicul incompetent care produce in exercitiul atributiilor sale, pagube privind sanatatea unei persoane prin actiune sau inactiune?

Ce trebuie sa aveti in vedere cand semnati un contract civil?

Sunt obligat sa deschid o succesiune prin notariat sau ma pot adresa direct instantei de judecata?

Care este termenul de acceptare al succesiunii in lumina noului Cod civil?

Daca sunt mostenitor legal sau testamentar pot cere partajul succesoral indiferent de pozitia celorlalti comostenitori?

Care este procedura deschiderii succesiunii si a partajarii masei succesorale, prin instanta?

Ce trebuie sa aveti in vedere din punct de vedere juridic atunci cand achizitionati un imobil?

Ce probleme va poate pune banca creditoare in cazul in care recurgeti la un credit ipotecar?

Cand isi produce efectele juridice un contract de vanzare - cumparare a unui imobil, in lumina noului Cod Civil?

 

consulta