Ce probleme va poate pune banca creditoare in cazul in care recurgeti la un credit ipotecar?

 

In afara problemelor interne privind incadrarea din punct de vedere economic la preaprobarea sumei cerute, banca va aviza prin oficiul juridic toate actele necesare procedurii de vanzare.

 

Cand departamentul juridic bancar, constata probleme chiar de mica insemnatate (cum ar fi necorespunderea unei suprafete din imobil notata in cadastru - cu cea din actul de proprietate), va putea recomanda neacordarea creditului. Este posibil ca intre timp sa fi perfectat precontractul de vanzare, (in practica cumparatorii sunt presati in a incheia asemenea acte, pentru ca vanzatorul sa nu vanda altei persoane imobilul) si in cazul unui refuz in avizare, puteti pierde arvuna (avansul) data sau o puteti greu recupera. Vanzatorul de regula sustine ca actele sale sunt valide si isi manifesta dezinteresul fata de pozitia bancii. Insa aceasta "nu iarta" nici cea mai mica greseala. Mai mult, banca va evalua proprietatea deci nu se pune problema diminuarii acesteia vadit disproportionat in raport cu valoarea reala, de catre parti, in scopul de a plati taxe mai mici.

 

Asistenta unui avocat in cazul in care sunteti implicat in procedurile de contractare a unui credit ipotecar va va face sa salvati timp si sa faceti fata tuturor "provocarilor " unui astfel de demers, rezultand din analiza juridica a documentelor dumneavoastra.

consulta

Cum trebuie sa procedati cand o persoana va cauzeaza un prejudiciu printr-o fapta ilicita?

Daca un angajat al unei persoane juridice va cauzeaza un prejudiciu puteti chema in judecata persoana juridica, stiut fiind faptul ca aceasta dispune de active mai mari pentru acoperirea daunelor suferite?

Ce se intelege prin malpraxis medical si cum poate fi tras la raspundere medicul incompetent care produce in exercitiul atributiilor sale, pagube privind sanatatea unei persoane prin actiune sau inactiune?

Ce trebuie sa aveti in vedere cand semnati un contract civil?

Sunt obligat sa deschid o succesiune prin notariat sau ma pot adresa direct instantei de judecata?

Care este termenul de acceptare al succesiunii in lumina noului Cod civil?

Daca sunt mostenitor legal sau testamentar pot cere partajul succesoral indiferent de pozitia celorlalti comostenitori?

Care este procedura deschiderii succesiunii si a partajarii masei succesorale, prin instanta?

Ce trebuie sa aveti in vedere din punct de vedere juridic atunci cand achizitionati un imobil?

Cum este mai bine sa incheiati antecontractul de vanzare - cumparare, sub semnatura privata parafata pe conventia sablon predata de agentia imobiliara, in forma autentica la notar sau este recomandat ca mai intai sa va adresati unui avocat?

Cand isi produce efectele juridice un contract de vanzare - cumparare a unui imobil, in lumina noului Cod Civil?

consulta