Sunt obligat sa deschid o succesiune prin notariat sau ma pot adresa direct instantei de judecata?

 

In primul rand, potrivit legii notarilor publici in caz ca mostenitorii sunt in conflict, isi contesta calitatea unul altuia sau nu se inteleg cu privire la compunerea masei succesorale, procedura notariala se suspenda si notarul public va trimite partile sa isi dezbata litigiul la instanta de judecata competenta.


In al doilea rand nimic nu impiedica partile sa se adreseze direct instantei de judecata unde pot, dupa caz sa beneficieze de reduceri de taxe de timbru. Chiar legea notarilor publici reglementeza aspectul precizat mai sus prin faptul ca procedura notariala se va suspenda ori de cate ori mostenitorii sau alte persoane interesate prezinta dovada ca s-au adresat instantei de judecata pentru stabilirea drepturilor lor.

consulta

Cum trebuie sa procedati cand o persoana va cauzeaza un prejudiciu printr-o fapta ilicita?

Daca un angajat al unei persoane juridice va cauzeaza un prejudiciu puteti chema in judecata persoana juridica, stiut fiind faptul ca aceasta dispune de active mai mari pentru acoperirea daunelor suferite?

Ce se intelege prin malpraxis medical si cum poate fi tras la raspundere medicul incompetent care produce in exercitiul atributiilor sale, pagube privind sanatatea unei persoane prin actiune sau inactiune?

Ce trebuie sa aveti in vedere cand semnati un contract civil?

Care este termenul de acceptare al succesiunii in lumina noului Cod civil?

Daca sunt mostenitor legal sau testamentar pot cere partajul succesoral indiferent de pozitia celorlalti comostenitori?

Care este procedura deschiderii succesiunii si a partajarii masei succesorale, prin instanta?

Ce trebuie sa aveti in vedere din punct de vedere juridic atunci cand achizitionati un imobil?

Ce probleme va poate pune banca creditoare in cazul in care recurgeti la un credit ipotecar?

Cum este mai bine sa incheiati antecontractul de vanzare - cumparare, sub semnatura privata parafata pe conventia sablon predata de agentia imobiliara, in forma autentica la notar sau este recomandat ca mai intai sa va adresati unui avocat?

Cand isi produce efectele juridice un contract de vanzare - cumparare a unui imobil, in lumina noului Cod Civil?

 

consulta